Coating voor metaal

C

 

Producten hebben er veel baat bij wanneer zij over een goede coating beschikken. Wanneer u uw producten bij ons achterlaat voor een coating, zullen wij hier met veel liefde voor zorgen. In de afgelopen jaren hebben wij veel over dit onderwerp geleerd en hebben wij ook vele ervaringen opgedaan. Wij kunnen het aanbrengen door middel van stralen, poedercoaten en natlak. Voornamelijk het poedercoaten is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt mede doordat de coating hierdoor goed blijft zitten en het er ook netjes uit blijft zien. Deze techniek wordt over het algemeen het meeste gebruikt en brengt ook een ideaal resultaat met zich mee. Voor een succesvolle aanbrenging van de verf zal er eerst wel een aantal handelingen moeten worden uitgevoerd.

 

 

De voorbehandeling

 

Coating wordt enkel op producten aangebracht die van metaal zijn. En omdat hier nogal een uiteenlopend assortiment van is zijn er ook verschillende mogelijkheden voor voorbehandeling. De voornaamste behandeling die wij uitvoeren zijn: ontvetting, alkalische en ijzerfosfateren. Daarnaast kunnen we ook thermisch verzinken, schooperen of stralen. Dit hangt enkel af van het product dat u bij ons brengt en dat gespoten moet worden. Een voorbehandeling is vrijwel noodzakelijk. Wanneer dit niet gebeurt kan de verf zich niet goed hechten. Wat weer een aantal gevolgen met zich mee brengt. Namelijk, het uiterlijk wordt minder en corrosie wering wordt minder effectief.  Wij geven natuurlijk een deskundig advies wat voor uw product de beste keuze is.

 

De coating

Als de voorbehandeling juist en goed is uitgevoerd kunnen we overgaan naar het echte werk. Ook wij werken voornamelijk door middel van poedercoaten. Dit proces wordt namelijk elektrostatisch uitgevoerd. Wat er in principe gebeurt, is dat de negatief geladen poeder op de positief geladen metalen product komt. Hierdoor wordt de hechting ook weer een tandje beter en zal dit zich in positieve zin uiten.